Dag 87, 88 & 89
Door: oldrik
Blijf op de hoogte en volg Oldrik
25 Oktober 2011 | Verenigde Staten, San Francisco
Vandaag gaan we rond fietsen in San Francisco. We lopen hiervoor eerst wat rond om te kijken of we een verhuurbedrijf kunnen vinden. Niet ver van ons hotel vandaan vinden we al een goedkope en huren de fietsen. We krijgen een goede route uitgelegd en gaan die een beetje volgen vandaag.
De eerste stop die we maken is niet voor het uitzicht, maar om wat eten en drinken in te slaan voor de dag. Hierna rijden we richting Alamo square, waar echt typische San Francisco huizen staan. Het fietsen gaat best aardig dit eerste stuk, we hebben pas 1 stukje omhoog gehad. Met deze fietsen waar een hoop versnelling op zitten fiets het nog makkelijker. Na Alamo Square gaan we Golden Gate park in. Het is een mooi park met veel mooie gebouwen. In het weekend is het altijd druk in parken in Amerika en deze is geen uitzondering. Vandaag wordt er een soort loop gehouden voor breast cancer awerness. In het park is ook een deel Nederland vinden. Dit deel is het Queen Wilhelmina park hier staan tulpen en windmolens. Dit deel is ook dichtbij het strand, hier nemen we een korte pauze. Deze pauze nemen we vooral, omdat we hierna veel bergop moeten.
Het bergop gedeelte is behoorlijk zwaar. Het steilste stuk is rond de 20%, deze stukken lukken voor mij niet om op te fietsen. Na het omhoog gaan is ook altijd weer naar beneden gaan, en dit is geweldig. Je gaat dan sneller dan de auto’s.
Na een paar uur zijn we bij het hoogtepunt van de toeristische dingen die we onderweg zien. Dit hoogtepunt is uiteraard de Golden Gate Bridge. Het is een drukke lange brug, die er goed bij ligt vandaag. Het is vandaag geweldig weer, zonnig en bijna 30 graden. Dit is voor deze tijd van het jaar uniek voor San Francisco, normaal is het mistig en rond de 20 graden.
Na de brug rijden we rond aan de andere kant van de baai. Ook lunchen we hier bij een lunchroom. Hierna rijden we weer terug richting de brug. Hiervoor maken we nog een fotostop. Vanaf deze kant en met dit weer kunnen we mooie overzichtsfoto’s maken. Na de foto’s rijden we door richting het verhuurbedrijf. We doen hier enkele uren over en in San Francisco rijden we alle files voorbij. Dus een tip als je hier gaat wonen ga lekker op de fiets.
Als we de fietsen hebben ingeleverd, gaan we ons opfrissen op de kamer. Hierna gaan we opzoek naar een restaurant en een leuke plek om uit te gaan. We vinden dit beide en vooral het uitgaan was erg leuk. We zijn rond 3 uur weer terug bij het hotel en slapen lang uit.
Dag 88 ( 23 – 10 )
Omdat we lang slapen vertrekken we ook laat van onze kamer. Omdat we veel dagen in San Francisco zitten hebben we niet veel meer te doen. We gaan vandaag daarom weer het shopgebied in.
Ik zoek niet echt iets, maar Reinier wou nog wat dingen hebben. Daarom kijken we vooral voor Reinier vandaag. Veel bijzonders valt er niet te vermelden over deze dag. Ik kijk nog een keertje naar de telefoons die ze hier verkopen. Ze zijn hier iets goedkoper, maar het kost veel moeite om ze gebruiksvriendelijk te krijgen in Nederland. Daarom koop ik hier geen telefoon. Na dag shoppen eten we in de buurt van Union Square en gaan daarna naar onze kamer om de inkopen van afgelopen dagen te bekijken en proberen te passen in onze tassen.
Dag 89 ( 24 – 10 )
Vandaag de laatste complete dag in de Verenigde Staten. We gaan vandaag naar China town toe en willen nog met de kabeltram rijden. Daarom lopen we weer eens naar Union Square.
Onderweg bekijken we ook weer een aantal winkels. In de buurt van Union Square zit ook de poort richting China town. Toen hier de eerste Aziaten aankwamen gingen ze allemaal bij elkaar wonen in dit gebied. We zijn al eerder in China towns geweest, maar deze is anders dan de andere. In New York was het echt heel erg Aziatisch geen Engels woord was er te zien er werd er ook niet gesproken. Deze was een stuk meer gericht op de toeristen en verkoop van Gifts.
Aan het einde van China town kom je in North beach. Hier wonen vooral Italianen. Dit gebied vind ik wat mooier en schoner. Het ruikt hier ook weer normaal en is het wat rustiger. Ook in deze buurt zit de eindhalte van een kabeltram. Hier kopen we kaartjes en rijden de tram. De tram nemen we helemaal naar de andere kant van de lijn. De tram stopt in de buurt van Union Square. Onderweg zien we wat leuke uitzichten en steile hellingen. We besluiten niet te zitten in de tram maar aan de zijkant te staan/hangen. Dit is veel leuker en je ziet ook meer dan als je zit of binnen staat. Het is zeker een leuke ervaring. En om aan de tram te hangen met dit weer is ook zeker niet erg, maar met regen lijkt me dit toch minder ideaal. Na de rit met de tram gaar Reinier verder met zijn zoektocht naar een souvenir. Hierna gaan we weer naar fishermans warf, hier gaan we eten. Waar we eten is een vip evenement aan de gang, wat het precies was weten we niet, want dat mogen we niet zien.
Na het eten gaan we dan echt onze tas inpakken, morgen moeten we om half 5 op het vliegveld zijn. Ons vliegtuig vertrekt om 1935 en we komen aan om 1905. Als mensen willen weten of we goed op tijd aankomen het vluchtnummer van de laatste vlucht (van Zurich naar Amsterdam) is LX734.
25 Oktober 2011 - 10:53
Buren Beuse Familie:
Goeie terugreis mannen en welthuis!!
en voor straks: Welcome Back Home in Holland!!
groeten van buren Beuse
25 Oktober 2011 - 11:49
Kim:
Hoi Oldrik,
Helaas zit het er weer op....als je dit leest ben je waarschijnlijk al terug in ons koude landje. Ik heb genoten van je verhalen, bedankt!
Groetjes Kim -
25 Oktober 2011 - 13:37
Gerard Marga Thirza:
Hoi Oldrik, dat waren mooie verhalen. Goede reis met z'n tweeën. We zien elkaar op Schiphol!
DVXXM -
25 Oktober 2011 - 14:40
Stef En Sonja, T&N:
Hoi Oldrik,
Goede vlucht en straks weer lekker in je eigen bed, je eigen kamer met een eigen wc en badkamer......kan je ook vast weer van genieten.
Leuk om je verhalen steeds te ontvangen. Tot gauw.
vrgr.
Stef, Sonja, Timo en Nick -
25 Oktober 2011 - 19:47
Grad En Annie:
hoi Oldrik,van uit Spanje hebben we je reis gevolgd.er waren voor ons veel herkenbare plaatsen bij.we wensen je een goede reis naar huis . het zal wel weer even wenen zijn in het koude en natte Nederland .groetjes Grad en Annie.