dag 2 & 3
Door: oldrik
Blijf op de hoogte en volg Oldrik
31 Juli 2011 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Dag 2 (29-7)
Dag twee begint vroeg, 7 uur zijn we namelijk al wakker. Na de gebruikelijke ochtendrituelen en het schrijven van onze verslagen van de dag ervoor gaan we op pad. Vandaag staat lower Manhattan op de planning. We pakken weer subway line 1 tot aan chambers street. Meteen om de hoek ligt “Ground Zero” erg indrukwekkend. Het is heel raar om te zien hoe groot dit gebied beslaat en hoe druk het hier is. De gewone Amerikaan loopt er gewoon langs en alle toeristen proberen zoveel mogelijk te fotograferen. Ze bouwen ook erg veel, er worden twee gebouwen gebouwd. 1 daarvan lijkt pas halverwege te zijn maar is al het grootste gebouw in de omgeving. We zagen deze toren vrijwel de hele dag overal boven uit.
Na een stukje “Ground Zero” gingen we naar het World Financel Center, waar de palmbomen in de hal groeien. En daar achter was een haventje met uitzicht op Jersey. Daar in een klein parkje zagen we onze eerste echte wildlife, als ik de duiven en mussen niet meereken. Het was een brutaal eekhoorntje, maar wel lief want hij ging helemaal poseren voor de foto. Na een korte wandeling weer langs een deel “Ground Zero”. Langs de bouwplaats hangen veel poster over hoe het eruit gaat zien en dat ze met de volgende 9/11 de fontein gaan testen, helaas missen we dit. Ook zagen we een klein gebouwtje tussen al de wolkenkrabbers staan dit verbaasde ons, omdat hier echt alles groot is op dat gebouw dus na. Maar wat ons nog meer verbaasde was wat erin dat gebouw zat. In dit gebouw zat een brandweerkazerne. Ook zat er een museum en dergelijke in en typisch Amerikaans een Burger King.
Het volgende wat we tegen kwamen was Trinity Church, met een begraafplaats. Op deze begraafplaats staat een pilaar als gedenk teken voor de eerste mensen op aarde. Paar van deze namen waren Noach, Adam en Eva. Zo zie je maar dat die Amerikanen best gelovig zijn. Trinity Church is volgens mij ook bekend dankzij een film, alleen weet ik de naam niet meer. Mocht iemand het weten hoor ik het graag.
Tevens is Trinity Church bekend omdat hij aan het begin van Wall Street staat. Wall street is echt super druk. Vooral bij de New York Stock Exchange stond veel publiek. Ook werd er door NBC live uitgezonden, denk dat dit was vanwege de schuld die Amerika heeft op dit moment. Ze zonden uit vanaf de plek waar George Washington de eerst president van Amerika werd. Verder op Wall street stonden niet veel boeiende gebouwen meer. Wel zagen we The Trump Building met een publieke binnenplaats.
Na Wall street zijn we richting de Staten Island Ferry gegaan. Dit is de gratis Ferry richting Staten Island. Vanaf deze Ferry kan je heel mooi de skyline zien en Statue of Liberty. Echt een aanrader. Op Staten Island is verder niet zoveel te zien. Het doet je denken aan een slaapstad. We waren ook weer snel terug met de ferry deze keer was de tocht nog mooier, omdat je vanaf deze kant richting de skyline vaart en wij stonden helemaal vooraan dus we bleven foto’s nemen. Terug aan land zijn we richting de Brooklyn bridge gelopen. Op Brooklyn brigde heb je echt een mooi uitzicht, alleen niet zo mooi als op de ferry. Van de Brooklyn bridge kan je wel mooie foto’s nemen en dat hebben we dan ook geprobeerd.
Na Brooklyn bridge was het alweer half 5 en zijn we richting broadway gelopen om eten te zoeken. Na lang zoeken naar “normaal” eten. Je kunt op elke hoek pizza, hotdogs of andere fastfood halen maar betaalbare restaurantjes zijn uniek hier. Toch 1 gevonden in het TriBeCa district. Dit was/is het kunstenaars gebied. Het eten was lekker en de service was goed. Na het eten terug gegaan naar het hotel. Rond negen uur waren we terug en om half 11 eindigde onze dag. Op naar dag 3.
Dag 3 (30-7)
Weer een lange dag, deze dag gaan we richting Midtown Manhattan. We pakken weer de metro en stappen uit op Times Square. Wat indrukwekkend (weer) overal reclame en billboards en nog meer reclame en mensen en taxi’s. Kortom drukte maar wel leuk om te zien. Weer een hoop foto’s gemaakt. Ik had op tv gezien dat hier meestal de naked cowboy rond loopt, raar genoeg niet gezien. Heel times square is ingericht op toeristen is te merken. Overal mannetjes die je een bus-tour willen aan smeren. Allemaal soort van vriendelijk afgewezen. En richting onze volgende hoogtepunt gelopen.
We gingen op weg naar Rockefeller center. Onderweg hiernaar liepen we door diamond street, bij elke winkel stond iemand voor de deur de goud wou kopen van ons. Ook zagen we een markt midden op een avenue (deze weg is zo breed als een 5 baans weg) ook beetje apart, net of je over de Albert cuyp loopt maar dan super breed en Amerikaans. Uiteindelijk waren we dan toch bij Rockefeller center een enorm ding wat een hoogte. Aan de overkant van deze wolkenkrabber stond dan weer een kathedraal, met een beetje rare sfeer vond ik. Er was een dienst aan de gang, overal liep beveiliging en daar tussen door heel veel toeristen. Voor mij kwam het een beetje over als een optreden voor toeristen de dienst.
Na dit bezoek gingen we 5Th avenue aflopen. Het eerste dat we nu tegen kwamen was The Public Libary. Dit ook een bekend gebouw dat vaak in films voor komt. En ik moet zeggen hij lijkt erg op wat in films wordt laten zien. We waren ook naar binnen gegaan, weer typisch New Yorkse gewoontes gezien. Overal toeristen die foto’s maakten, maar ook gewoon New Yorkers die aan het studeren waren. In elke zaal zaten wel een paar met hun laptop te studeren. Er waren er zelfs een paar die filmpjes op youtube zaten te kijken of spelletjes zaten te spelen.
Na het bezoek aan de libary gingen we verder de avenue af richting het letterlijke hoogtepunt Empire State Building. In deze toren kan je omhoog voor een geweldig uitzicht. We werden diverse keren aangesproken om kaartjes te kopen. Voor slechts 54 dollar konden we direct naar boven, we konden er ook voor kiezen om 2 uur in de rij te staan voor 21 dollar en naar boven te gaan. We hebben besloten maar op een andere dag vroeg op te staan en dan korter in de rij te staan. Hierna nog door gelopen naar Madison Square Park waar de Flat Iron Building staat. Dit is een gebouw dat op een splitsing staat van 5Th avenue en broadway waardoor het een driehoekige vorm heeft. Geinig gebouw en leuk voor een foto. Hierna terug gelopen richting ons hotel. Na even bijkomen in het hotel gingen we op zoek naar wat eten. We hadden besloten om een microwave maaltijd te nemen uit een supermarkt. Dit smaakte goed en was lekker goedkoop. Morgen gaan we naar Central Park eens kijken wat daar te doen is.
Voor degene die me willen bereiken ik heb sinds vandaag een Amerikaans nummer: 917-822-3045 en vergeet het landnummer niet. Uiteraard kan een berichtje of mailtje ook. Tot de volgende update.