Dag 19 & 20
Door: oldrik
Blijf op de hoogte en volg Oldrik
16 Augustus 2011 | Verenigde Staten, Ithaca
Goed nieuws voor alle trouwe en jaloerse volgers, hier is het niet altijd mooi weer. Vandaag de hele dag regen gehad. Heel veel regen, overal staat het blank. Het plan om naar een camping te gaan hadden we maar geschrapt. Ook zouden we richting lake placid gaan, dit deden we ook maar niet. Lake Placid ligt in een wintersport gebied en met deze regen is er al helemaal niks te beleven hier.
Onderweg zagen we dat dit gebied erg wintersport georiënteerd is. Overal staan borden met snowscooters erop afgebeeld of skiërs. We waren onderweg ergens gestopt om te vragen of hier leuke dingen te doen zijn, maar dat wist ze zo snel niet. We kregen wel een foldertje over een soort van kerkgemeenschap langs te gaan. We kregen een beetje het idee van een sekte, want iedereen moest zich inschrijven en diverse dingen moesten worden ingeleverd. Meteen maar verder gereden. Helaas is dit ook het enige wat is gebeurd onderweg. We hebben uren gereden en in het begin was het uitzicht nog mooi. Maar na bocht 153 had ik die bomen wel gezien en met die regen zag je de bergen niet eens.
Ook door de regen zijn er geen foto’s genomen. Een lange rijdag dus vandaag, we hopen dat het morgen beter weer wordt en dat we onze tent weer op kunnen zetten. We gaan verder richting Watkins Glenn, ik heb voor me reis begon gehoord dat je hier een mooie kloof heb.
Dag 20 (16 – 8 )
Vandaag zijn we vroeg op weg. Dit komt vooral omdat het motel nogal gehorig was. Je kon gezellig mee luisteren met de buren en de kamer trilde als iemand buiten langs liep. Eenmaal onderweg vermeden we weer de interstate en gingen we de kleine weggetjes af. Was weer een mooie route om te rijden. De route was erg heuvelachtig en bij elke top zag je weer een mooier uitzicht. In heel Amerika valt het al op, maar vandaag ging ik er extra opletten, ze hebben overal waarschuwingsborden voor. Enkele die ik vandaag heb gezien waren borden met erop: Koeien, paard en wagen en schapen. Dat zie je bijna bij elke kruising staan.
Na een tijdje rijden waren we in het gebied van onze bestemming. Onderweg waren we in een informatiehuis gestopt en wat foldertjes meegepakt. In dit gebied, dat de Finger Lakes wordt genoemd, zijn erg veel watervallen en meren. We zijn enkele watervallen afgegaan (de grootste en de hoogste)en hebben gezwommen in een groot mooi meer. Waar het gister de hele dag heeft geregend, was het vandaag weer fantastisch weer. De watervallen waren erg mooi, en er zijn weer een hoop foto’s gemaakt. De hoogste waterval is zelfs hoger dan de Niagara waterval. Het “stroompje” is alleen een stuk kleiner. Door de soort bodem hier brokkelt de wand van de waterval nog steeds af. Hierdoor verplaatst de waterval zich heel langzaam naar achter toe. Op de weg naar de waterval toe waren een hoop borden met informatie te zien. Daarop stonden ook oude foto’s, hierop kon je zien dat de waterval inderdaad in de tijd was veranderd. Na het bekijken van diverse watervallen hebben we weer een camping gevonden. Voor maar $30 per nacht, hebben we weer een geweldige mooie plaats met heel veel faciliteiten, waaronder dus internet. Ik vind dat internet toch wel handig en leuk. Lekker schrijven en de reacties lezen.
We hadden trouwens goed gegeten, bij een keten genaamd friendly’s voor degene die tips willen voor hun Amerika reis. Deze keten is betaalbaar, goede service, gratis refills en ziet er leuk uit.
Morgen vertrekken we nog meer naar het noorden en zoeken we een plekje in de buurt van de Niagara Waterfalls. Misschien een camping aan het meer, lijkt ons wel leuk. Daarna willen we een dagje Canada in. Tot de volgende update.
17 Augustus 2011 - 07:36
Kim:
He Oldrik, nou balen van die regen hoor...hier is dat niet prettig maar op vakantie al helemaaaaal niet...gelukkig hebben jullie daardoor wel kunnen doorrijden!
Canada moet heel mooi zijn, maar dat weet je vast wel van Richard!! Gaan jullie ook nog ergens iets langer blijven dan 2 dagen of crossen jullie echt het hele land in 90 dagen door?
Groetjes uit Zonnig Almere!! -
17 Augustus 2011 - 14:16
Marga:
Hebben jullie enigszins in kaart hoeveel km/miles je vanaf NY al hebt afgelegd met auto/trein etc? -
19 Augustus 2011 - 13:33
Frans Beuse:
Eettip: in Canada kun je prima burgers en vis eten bij de keten "Milestone's", heb daar meerdere keren prima gegeten. Succes mannen! groet Frans Beuse -
25 Augustus 2011 - 16:19
Aad Van Wingerden Al:
Hebben genoten van je reisverslagen en wens jullie nog vele mooie touristische weken toe.Geniet er van nu je daar bent en probeer zo veel mogelijk te benutten om alles te bekijken en te beleven. Good luck.