Dag 69, 70 & 71
Door: oldrik
Blijf op de hoogte en volg Oldrik
06 Oktober 2011 | Verenigde Staten, Malibu
Vandaag de eerste volledige dag in L.A. en zoals gister al verteld gaan we naar de walk of fame. We rijden hiervoor al meer dan een half uur voor we er komen. Het is te merken dat dit een toeristisch gebied is, het is een stuk drukker hier.
We parkeren de auto in een garage achter de walk of fame. Op de straat zien we veel sterren, maar veel namen ken ik niet. Van de leukste nemen we een foto. Zo ligt er een ster van Edie Murphy en mijn favoriet Donald Duck. We lopen op deze straat heel anders dan bij de sequoia. Waar we bij de sequoia bijna elke keer vielen over takken omdat we omhoog aan het kijken waren, botsen we nu bijna tegen iedereen aan omdat we naar de straat aan het kijken zijn. We proberen elke ster te bekijken om te zien of we bekende namen tegenkomen. We zien ook nog een hoop lege sterren, dus onze plek is al vrij.
Langs de straat zitten ook een hoop souvenirwinkels. We hebben hier uiteraard wat rondgeneusd, maar veel bijzonders hadden ze niet.
Als we teruglopen naar de auto, zien we het Hollywood sign liggen ver weg op een heuvel. We nemen een foto en besluiten dat we niet dichterbij hoeven te kijken. We willen hierna naar Beverly hills gaan, helaas komt er iets tussen, beter tegen. Onderweg naar Beverly hills, rijd ik een 6 baansweg over, op de tweede helft van de weg komt er een motor van rechts. Deze reed te hard en had ik over het hoofd gezien door een rij auto’s dat voor het verkeerslicht stonden te wachten. De motor kon mij niet meer ontwijken en ik de motor niet. De motor heeft de zijkant van de auto geraakt, maar heeft verder geen lichamelijk leed. Wij hebben ook niks, alleen was ik enorm geschrokken. We hebben de auto direct naar de autoverhuurder gebracht en verteld wat er was gebeurt, we hebben onze volgende huurauto een dag eerder dan gepland gekregen. Ze maakten er totaal geen problemen van en we hebben nu een nieuwe schone mooie auto. De auto die we nu hebben is een Jeep Patriot.
Na deze onfortuinlijke ontmoeting zijn we met enige vertraging bij Beverly Hills gekomen. We hebben daar wat rond gereden en onze ogen uitgekeken. Ook hebben we de duurste file ooit gezien, de goedkoopste auto zal een waarde van 50 000 hebben gehad. Ook zagen we een paar mooie vakantiehuisjes mochten we terug willen komen hier. We zagen de bekende straten in Beverly Hills met de hoge palmbomen. Het zag er erg goed uit in vergelijking met sommige andere straten in deze stad.
Na deze mooie en dure buurt zijn we door gereden naar Santa monica beach. Helaas was het al donker dus was er niet veel meer te zien. Ook begon er een storm op te zetten dus was de zee erg wild en werd het al snel koud. Morgen gaan we hopelijk hier genieten van de zon en de zee. Voor nu gaan we eten op de pier en lopen we door de winkelstraat. Hierna rijden we terug naar het motel en bedenken we nog maar eens wat voor bizarre dag dit was. Ik heb wel beetje genoeg van L.A. en zeker van de autobestuurders hier het is echt gekkenwerk, voorlopig laat ik het rijden aan Reinier.
Dag 70 ( 5 – 10 )
Vandaag willen we naar het bekende Venice beach. Helaas voor ons regent het al als we wakker worden. Daarom gaan we eerst naar een supermarkt toe en daarna shoppen en misschien dat we in de middag nog naar het strand kunnen.
De supermarkt is echt enorm, het heeft 3 verdiepingen. Het rare is dat het bijna geen eten heeft, maar vooral kleding, computeronderdelen en interieurgebeuren. Voor de rest valt het winkelcentrum wat tegen, het is nog in de aanbouw dus niet elke winkel is af. We houden het kort hier en kopen niks.
We rijden hierna verder naar Venice beach om het toch te bekijken. Het ziet er niet naar uit dat het weer beter wordt.
In de buurt van Venice beach is het helemaal uitgestorven. Niemand is op het strand en de winkeltjes zijn ook allemaal gesloten. Er is niet veel aan dus, wel zijn de huisjes leuk om te zien. Ik vind het typische surferhuisjes.
We nemen hier lunch en rijden weer terug richting ons motel, onderweg stoppen we nog een paar keer bij een autodealer. We bekijken wat mooie auto’s en bedenken ons hoe cool het zou zijn om er 1 te kunnen kopen. Maar helaas geen miljoenen gewonnen in Vegas dus deze droom gaat niet door.
Verder houd het hier op voor vandaag, het blijft regenen en koud. Het al tijden niet zo koud hier geweest hoorden we op het nieuws, en wij hebben net weer dit geluk. Morgen gaan we gelukkig door, ik heb het echt gehad met L.A. en hoop op mooi strand weer. De komende twee weken gaan we langs de kust naar San Francisco.
Dag 71 ( 6 – 10 )
Vandaag is een mooie dag als we wakker worden, de zon schijnt weer en de temperatuur voelt hoger. Vandaag vertrekken we ook weer uit L.A., maar voor we dit doen gaan we eerst nog een keer langs Venice beach. Nu het weer goed is kunnen we daar vast zwemmen.
Als we aankomen bij het strand is het verbazingwekkend rustig. We zien een paar surfers en enkele zonaanbidders op het strand liggen. Ook zijn er maar een paar mensen op de boulevard aan het fietsen of skaten. We hadden het heel druk verwacht, maar blijkbaar is het weer niet goed genoeg nu. Ook is het natuurlijk door de weeks dus zijn een hoop mensen aan het werk. We pakken een plekje en genieten van de zon. We zwemmen wat in het koude, wilde water en kunnen nu zeggen dat we bij de oost en westkust van Amerika hebben gezwommen. Verder genieten we tot een uur of drie van de zon, zee en strand. Hierna vertrekken we dan echt uit L.A. en gaan we noordwaarts rijden via de US coastroad 1. We hoeven niet veel miles meer tot San Francisco dus vandaag stoppen we alweer snel.
We overnachten op een camping langs het strand in het plaatsje Malibu. Gezien de enorme huizen op de heuvels is dit een rijke streek. Ook staan er hier een hoop mooi huizen aan/op/boven het strand. Morgen gaan we hier een hele dag op het strand ons zelf vermaken/bruiner worden. Een dag later gaan we pas weer verder.
Ps. het aftellen voor het einde van de reis is echt begonnen, nog minder dan 2 weken en we zijn weer terug. Het gevoel van tijd hier is totaal anders en sommige dingen lijken eeuwen geleden voor ons. Het voelt niet meer echt als een vakantie voor mij, maar meer als een manier van leven. Dat zou wel wennen worden in Nederland.
07 Oktober 2011 - 09:16
Kim:
He Oldrik,
Ik kan me zooo goed voorstellen dat zo'n grote drukke stad zo tegenvalt als je al weken in de natuur rond rent...maar goed je bent er geweest en kan zeggen dát je er geweest bent..!! Nu nog ff volop genieten van de laatste 2 weken hoor...Alles positief bekijken en doen waar je zin in hebt...jeetje dat die 3 maanden er al weer bijna op zitten zeg...
Nou genieten dus en denk nog maar niet aan hier!!!!
Gr Kim