Dag 34, 35 & 36 - Reisverslag uit West Yellowstone, Verenigde Staten van Oldrik Zeeman - WaarBenJij.nu Dag 34, 35 & 36 - Reisverslag uit West Yellowstone, Verenigde Staten van Oldrik Zeeman - WaarBenJij.nu

Dag 34, 35 & 36

Door: oldrik

Blijf op de hoogte en volg Oldrik

01 September 2011 | Verenigde Staten, West Yellowstone

Dag 34 ( 30 – 8 )

Vandaag gaan we de going to the sun road rijden. Wanneer we wakker worden merken we dat de temperatuur erg laag is. Het is onder de tien graden en dat is de laagste temperatuur voor ons in weken. Het wakker worden gaat dus niet zo lekker. Gelukkig gaan we met de auto vandaag dus voelt het niet zo koud aan voor ons.

We zijn na de gebruikelijke ochtendrituelen op weg. Het eerste deel hadden we gister al vanuit de bus kunnen zien toen we de trail gingen lopen. Vanuit de auto is het uitzicht wel beter. We rijden op een mooie weg met wederom overal naaldbomen. Ook zo nu en dan zien we een waterval. Het rijdt heerlijk en we gaan langzaam omhoog. De weg is echter wel vrij druk, maar dat geeft niet. Zo nu en dan stoppen we om van de vergezichten te genieten. We zien een hoop bergen in de verte en met wolken daarboven geeft een waanzinnig gezicht. Na een tijd rijden zijn bij het hoogste punt van de autoweg. De logan pass heet dit. Deze pass is ook de continetal divide, dit betekent dat het water aan de ene kant van de pas naar de grote oceaan gaat en aan de andere kant naar de Atlantische oceaan. Na deze stop rijden we door en nu dus naar beneden. Deze kant is ietsje minder mooi dan de eerste kant, wel zijn er een hoop watervallen die langs/op de weg vallen.
Na een lang stuk rijden komen we bij apalanche trail aan. We besluiten deze te gaan lopen. De trail gaat langs een rivier die uit een meer komt. En op deze meer komen ongeveer 7 watervallen uit. Om daar te komen moet je eerst wel 3 kilometer lopen. Grotendeels gaat dit omhoog. Het lopen was het zeker waard, want het uitzicht is fantastisch. Helaas hebben we wel een beetje pech gehad tijdens het lopen. We gingen namelijk te snel, we hebben onderweg een beer niet gezien terwijl iedereen achter ons wel de beer had gezien. Op de terugweg nog goed gekeken, maar wederom niet kunnen zien. Het komt ook een beetje door de bomen want die staan erg dicht op elkaar. Zoals het spreekwoord gaat: door de bomen ziet men het bos niet meer. Dat gold voor ons dus letterlijk vandaag, alleen zagen we de beer niet meer.
Gelukkig gaan we ook nog naar Yellowstone en daar gaan we ze vast wel zien.

Na de terugweg van de trail zijn we de autoweg afgereden en zijn we nog langs een dam geweest. Heel spectaculair was hij niet en helaas was het visitors centrum dicht dus konden we er niks over lezen. Hierna zijn we weer terug gereden via de going to the sun route. Met diverse tussenstops zijn we weer aangekomen bij de camping. Helaas vandaag dus geen wildlife gezien. Gelukkig is de hottub er nog steeds en daar gaan we weer lekker van genieten.

Dag 35 ( 31 – 8 )

De dag begint weer koud, en met regen. Helaas merken we dat de tent toch niet helemaal waterdicht is. Gelukkig is alleen het voeteinde van mijn slaapzak nat. De temperatuur is ongeveer 10 graden en het voelt dus weer koud voor ons. Door de regen gaan we daarom in de auto ontbijten. We hebben nog meer pech merken we als we willen tandenpoetsen. Op de hele camping ligt de elektriciteit en watertoevoer eruit. We vertrekken daarom maar zo snel mogelijk. We gaan vandaag een nieuw gebied verkennen.

We rijden een klein stukje en gaan naar many glacier, we hadden op de camping een man gesproken die heel lovend over dit gebied sprak. Bij aankomst in dit gebied merken we dat hier ook de stroom eruit ligt. Maar dat maakt voor ons niet uit want we gaan weer een trail lopen. Helaas zijn een groot deel van de trails gesloten, door te veel beeractiviteit. De hoop is dus weer gevestigd om beren te zien. We lopen wederom door een mooi gebied, met naaldbomen en helderblauwe meren. Door de kou en regendreiging hangen er een hoop wolken en zien we de toppen van de bergen niet. Het geeft wel een mooi effect beetje mystiek. We lopen een stukje en komen een paar mannen tegen vanuit de andere richting die zeggen dat ze beren hebben gezien. We lopen dus extra voorzichtig door. Eigenlijk loop ik alleen voorzichtig door, Reinier versnelt zijn pas en zoekt driftig naar de beren. Ik doe extra voorzichtig, ik zie de beren liever van een veilige afstand dan dichtbij me met enkel wat gras tussen ons. Iedereen die we tegen komen waarschuwt voor de beren en zegt ons herrie te maken. Dat is dan ook wat ik doe als ik loop. Na een tijdje lopen en goed om me heen te kijken komen we dan toch niet de beren tegen. Zijn we ze weer misgelopen. We lopen ook verder langs de trail en komen een hoop mooie plekken tegen. We zien naast beren wel ander wildlife, grond eekhoorntjes (die we ook eerder deze week op de berg zagen) en een soort van kip. Deze kip was helemaal zwart behalve zijn wenkbrauwen dit was felrood.

Na vijf uur lopen komen we weer bij de plek waar we de auto geparkeerd hadden. Dit hadden we gedaan bij many glacier hotel, dat al sinds 1915 daar staat. Het heeft een beetje een Zwitsers uiterlijk.
We rijden vervolgens nog een stukje en stoppen op een plek waar een ranger staat met een verrekijker. Door de verrekijker zien we een paar beren ver aan de overkant op een berg lopen. Hebben we toch beren gezien, alleen niet zoals verwacht waarschijnlijk. We zullen waarschijnlijk genoeg beren zien in Yellowstone, daar zitten we hierna. We vertrekken daar morgen naar toe, en hopen dat het beter weer is dan hier. Het is ’s avonds nog steeds maar 10 graden en het regent ook weer. Beetje de Nederlandse zomer.

Dag 36 ( 1 – 9 )

Toen ik gister mijn verslag schreef was de dag uiteraard nog niet voorbij. We waren lekker de hottub ingegaan, en daar waren een hoop mensen. Deze waren afkomstig van een reisorganisatie. Het waren allemaal jongeren van onze leeftijd. De meeste waren afkomstig uit Groot-Brittannië. Deze doen ongeveer dezelfde reis als wij alleen doen ze dit in minder dan een maand. Het was erg gezellig, en toen de hottub dicht ging zijn we richting een kroeg gegaan in het dorpje. Het was daar ook erg gezellig, en we hebben een hoop leuke nieuwe mensen leren kennen. Het was dan ook laat dat we weer terug gingen naar de camping. Daar hield ik met het personeel van de camping en wat andere gasten nog een kleine after-party. Na een lange avond/nacht ging ik terug naar de tent, het al de hele dag geregend en onze tent blijkt niet compleet waterdicht te zijn. Bij de rits lekt het heel erg en er stond dus een plas water in de tent. Mijn slaapzak was gelukkig droog (aan de binnenkant), helaas die van Reinier niet. Hij had de pech dat zijn slaapzak compleet nat was en dus ook zijn voeten.

Na een korte nachtrust, met de hele tijd regen, was het tijd om op te staan en de tent op te ruimen. Onze plek was 1 grote modderpoel geworden en de tent was zeiknat. We hebben de tent zo snel mogelijk opgeruimd en hebben de modder genomen voor wat het is. Hierna zijn we vertrokken richting het zuiden. Weer een soort van Goinig to the sun road. De tocht duurde niet al te lang en rond half 5 waren we al bij onze bestemming.
We zitten nu bij Yellowstone nationaal park, deze gaan we morgen uitgebreid verkennen. We verblijven hier vijf nachten en hebben dus genoeg tijd om alles goed te bekijken. De tent is trouwens weer opgezet en schoongemaakt, het weer is hier een stuk beter en weer een stukje warmer. Vanmorgen was de temperatuur ongeveer 5 graden. Nu zit de thermometer rond de 20, toch meer wat we lekker vinden. In ieder geval zullen er met de volgende update er weer een hoop avonturen bij zijn.

• 02 September 2011 - 08:53

Ria:

Pas wel op voor die beren hé ze zie er leuker uit dan dat ze zijn als je er een wil knuffelen er ligt bij tante Grad op zolder nog een heeeeele grote beer.groetjes Ria